„Надявам се да играем добре, защото Видима изобщо не е слаб отбор, въпреки че имат само две точки от началото на шампионата. Знаете, че те бяха на прага на победа срещу Литекс, но им изравниха в последната минута от дузпа. С Локомотив София също показаха характер и на два пъти изравниха, което говори само по себе си за качествата и стойностите на този тим. Аз лично не ги подценявам и силно се надявам моите момчета също да не го направят. Убеден съм, че нивото на футбола в България е такова, че както можеш да спечелиш срещу всеки, така можеш и да загубиш. Затова ние трябва да подходим максимално концентрирано в този мач и да играем на предела на своите възможности”, сподели на редовната пресконференция преди всеки кръг старши треньорът на Черноморец Бургас Димитър Димитров.

По отношение на отбора той сподели, че от групата отпадат Радостин Кишишев и Венцислав Бонев, които все още не са напълно възстановени. Всички останали са здрави и тренират на пълни обороти.

Старши треньорът разясни пред представителите на медиите, че медицински проблеми са причината за освобождаването на Майкъл Тевия и Ибрахим Ака. Той допълни още, че Енис Хайри от няколко дни тренира с отбора и ако покаже това, което се изисква от него, има вероятност да му бъде гласувано доверие. На въпрос дали Александър Киров от „Левски” е футболист на Черноморец, Димитров отговори, че ще бъде, само когато е напълно възстановен и готов за игра.