Отборът на ЦСКА победи с минималното 1:0 тима на Видима Раковски в мач от 22-ия кръг на А група. Със спечелените три точки, „червените“ вече имат преднина от девет пред основните си конкуренти за титлата Левски и Лудогорец, които излизат един срещу друг в дербито на кръга утре. Единственият гол за ЦСКА реализира Станислав Костов в началото на второто полувреме.

Освен с победата, мачът ще се запомни и със завръщането на Тодор Янчев и Румен Трифонов в състава на „червените“, които не бяха играли в последните четири месеца заради допинг скандала, в който бяха забъркани.

Преди началото на мача футболистите и щабовете на двата тима излязоха с фланелки в подкрепа на капитана на българския национален тим Стилиян Петров, който преди няколко дни бе диагностициран с остра левкемия. В 19-ата минута на мача публиката на стадиона също отдаде своята подкрепа към Стенли, аплодирайки по подобие на привържениците на Астън Вила и Челси вчера.

Мачът започна с две възможности за домакините от Видима, които дойдоха след грешки в центъра на отбраната на ЦСКА. Тафраджийски и Русев имаха шансове пред вратата на гостите, но в крайна сметка не успяха да се възползват. В 18-ата минута на срещата, старши треньорът на гостите от София Стойчо Младенов трябваше да извърши принудителна смяна, след като левият бранител Адемар получи тежка травма в коляното и трябваше да напусне. На негово място се появи доскоро наказаният Румен Трифонов.

Най-добрите положения за „червените“ дойдоха в заключителните минути на първото полувреме. В 38-ата минута, след изпълнение на корнер, Бандаловски имаше прекрасна възможност да открие, но от шест метра не успя да насочи топката в очертанията на вратата. Малко по-късно Борис Галчев пробва удар от границата на наказателното поле, но прати коженото кълбо в аут.

Решителният гол в срещата падна в 54-ата минута. След поредната атака към вратата Видима, Жуниор Мораес бе изведен отдясно, нападателят стреля по диагонала, но вратарят Митев успя да парира удара. Топката обаче попадна във връхлитащия Костов, който с глава я прати в мрежата на Видима.

В оставащите минути до края на мача, футболистите на ЦСКА контролираха събитията на терена, докато домакините трудно организираха опасни атаки към Райс Мболи.

Така ЦСКА добави нов три точки в актива си и вече има преднина от осем точки пред втория Черноморец и девет пред Левски и Лудогорец, които се изправят един срещу друг утре на стадион „Георги Аспарухов“ в София.