В събота Видима-Раковски ще гостува на Литекс в мач от 17-я кръг на първенството на „А” група. Старши треньорът Костадин Ангелов няма да може да разчита на двама от своите футболисти. Контузен е Евгени Игнатов, а наказан - Цветомир Панов. Всички останали ще бъдат на разположение, включително и 9-те нови попълнения, съобщава официалният сайт на Видима-Раковски.

Няма проблеми да участва в мача и преотстъпеният именно от Литекс Кристиян Тафраджийски. Ръководството на ловешкия клуб даде разрешение на юношата си да играе срещу отбора, чиято собственост е. През есента, ситуацията беше доста по-различна, когато Литекс забрани на двамата си преотстъпени в Севлиево футболисти – Цветомир Панов и Венцислав Бенгюзов да играят в мача, завършил наравно 1:1.

След като БФС отложи първия кръг, в който Видима-Раковски трябваше да домакинства на Миньор, сега севлиевският тим стартира полусезона с мачове срещу два от най-стойностните български отбори – в събота с Литекс, а след седмица – с новия хит Лудогорец.

Старши треньорът Костадин Ангелов заяви пред официалния сайт на Видима-Раковски, че играта на отбора не трябва да зависи от трудността на мача.

„Според това, което аз се опитвам да внуша на футболистите, нашата игра не трябва да се определя от трудността на мача” – каза наставникът на севлиевския отбор. „Независимо с кой отбор играем, ние имаме да изпълняваме нашите задачи на терена. Променяйки този манталитет, че не трябва да се делят мачовете на трудни и лесни, вярвам, че ще се сдобием с повече успехи. Според мен, няма лесни мачове. Всеки треньор, независимо кой отбор ръководи, трябва с труд да си извоюва успеха “ – заяви ден преди мача с Литекс старши треньорът Костадин Ангелов.

Мачът ще бъде ръководен от съдийска тройка от Сливен. Главен рефер ще бъде Атанас Димитров, с помощници Валентин Добрев и Антоан Георгиев. Четвъртият рефер е Стоян Денев от Велико Търново. Двубоят е на стадиона в Ловеч, от 17.30 часа.