Литекс победи с 3:0 Видима Раковски пред около 500 зрители на Градския стадион в Ловеч. Двубоят от 17-ия кръг представляваше и дебют в А група на наставника на домакините Христо Стоичков. Своя първи официален мач за „оранжевите“ записа и Марсело Никасио, в който бразилецът вкара и трите попадения.

Никасио започна като титуляр и остана на терена през всички 90 минути, като се разписа в 7-та, 28-та и 86-та минути. Първото попадение пък бе изключително красиво и дойде след ефектна странична ножица. Албанецът Армандо Ваюши също маркира своя дебют. Той се появи в игра през второто полувреме, в 68-та минута на мястото на Галин Иванов, и записа и асистенция за последното попадение във вратата на Видима.

Литекс напълно надигра своя противник, а възпитаниците на Костадин Ангелов така и не стигнаха до точен удар във вратата, пазена от Илко Пиргов.

Неприятна новина за Христо Стоичков дойде в края на мача, когато Небойша Йеленкович получи контузия в коляното на левия крак и трябваше да получи медицинска помощ.

Още в 7-та минута домакините откриха резултата. След центриране на Христо Янев към далечната греда, Георги Миланов свали с глава към Марсело Никасио, който със странична ножица вкарва красив гол за 1:0.

Още преди почивката Литекс реши двубоя в своя полза. В 28-та минута Момчил Цветанов получи топката вляво, напредна леко и центрира, намирайки Марсело в наказателното поле, той посрещна топката от воле с десния крак и с премерен фалц я изпрати в долния ляв ъгъл на Ивайло Василев за 2:0.

Крайния резултат и своя хеттрик Марсело оформи в 86-та минута. Петър Занев даде началото на страхотна контра за „оранжевите“, топката стигна до Ваюши, който напредна с добър дрибъл, пусна към Марсело, а бразилецът се разписа за 3:0.

В сряда пък предстои гостуване на Литекс в Каварна на Калиакра, в отложен мач от есенния дял.

Във временното подрежда, ловчанлии заемат 6-та позиция с 28 точки. Видима пък е на 14-то място с 10 точки.