Отборът на Локомотив Пловдив победи борещия се за оцеляване Видима Раковски с 3:2 в първи мач от 23-ия кръг на А група. Пловдивчани взеха трите точки, въпреки че играха с човек по-малко близо 60 минути. Победата обаче няма да помогне на „смърфовете“ да се изкачат на по-предно място в класирането. Възпитаниците на Емил Велев остават на шесто място с актив от 45 точки, две по-малко от петия Левски, който е и с мач пасив. Видима Раковски пък остава в зоната на изпадащите със скромните 13 точки и малки надежди за спасение.

Резултатът на стадион „Локомотив“ бе открит в 13-ата минута, когато Любомир Витанов се разписа с глава след центриране от корнер. Десет по-късно Христо Спасов реализира дебютния си гол за пловдивчани. Той бе най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле и успя да отправи неспасяемо топката в мрежата, за да увеличи преднината на домакините.

В 31-ата минута гостите от Видима се възползваха отлично от грешка в отбраната на Локомотив. Ангел Русев получи топката и центрира перфектно по земя, а в наказателното поле Тодор Георгиев успя да засече коженото кълбо във вратата за 1:2.

Две минути по-късно домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Валери Георгиев направи грубо нарушение и получи втори жълт картон. Численото предимство обаче не помогна на Видима да се възползва и резултатът се запази непроменен до почивката.

В началните минути на втората част, домакините продължиха да владеят топката повече и да нападат по-опасно. Крайният резултат в мача бе оформен в заключителните моменти на срещата. В 87-ата минута Локомотив стигна до дузпа, която бе превърната в гол от Христо Златински. В добавеното време обаче резервата Тафраджийски се озова на стрелкова позиция след добра контраатака, за да оформи крайното 3:2 в полза на Локомотив Пловдив.