Берое завърши наравно 1:1 с Видима Раковски в контролна среща, която се игра на стадион „Загорец“ в Нова Загора. Това бе последната проверка на старозагорци преди предстоящото им гостуване на Лудогорец от 17-я кръг на А група на 3-и март от 15.30 часа. Старши треньорът на Лудогорец Ивакло Петев изгледа проверката между двата отбора.

Берое имаше териториално предимство през целия мач, но трудно създаваше опасности пред вратата на Видима Раковски.

Старши треньорът на Берое Илиан Илиев започна със следния състав: Ивайло Иванов, Здравко Илиев, Димитър Везалов, Ваня Джаферович, Дюдоне Овона, Ричард Еромоигбе, Елиаш Алвеш, Атанас Чепилов, Антонио Ливраменто, Давид Каядо, Емил Ангелов.

Берое поведе в резултата в 16-та минута, когато Давид Каядо стреля от пряк свободен удар от около 30 метра и с помощта на вятъра успя да прехвърли вратаря на Видима Василев за 1:0.

Видима Раковски можеше да изравни резултата в 22-та минута, когато Хикмет получи топката на добра позиция, след което стреля, но в страни от вратата на Ивайло Иванов.

Видима Раковски успя да изравни резултата в 43-та минута, когато след колективна грешка в отбраната на Берое топката стигна до Ангел Русев, който бе оставен непокрит в наказателното поле на старозагорци, след което преодоля Ивайло Иванов и на празна врата вкара за 1:1.

В началото на второто полувреме Илиан Илиев смени Ивайло Иванов с Кирил Акалски. В 55-та минута в игра за Берое се появиха Владислав Ямуков и Милен Танев.

Давид Каядо изпробва своя удар в 61-та минута, когато стреля от фаул, но изпрати топката в страни от вратата на Видима.

СНИМКИ: Берое загря с равен за Лудогорец пред погледа на Ивайло Петев

Севлиевци можеха да поведат в резултата в 73-та минута, когато Кристиан Кожухаров получи чудесен извеждащ пас и се откъсна от защитата на Берое, но останал сам срещу Акалски стреля покрай него в страни от вратата в аут.

В 74-та минута в игра за Берое се появиха Слави Жеков, Рангел Абушев, Иван Горанов и Владимир Зафиров.

Слави Жеков в 75-та минута стреля от фаул, но топката срещна напречната греда и излезе в аут.

През второто полувреме играчите на Берое на два пъти имаха претенции за дузпи, които съдията подмина.

В 82-та минута в игра за Берое влязоха Мартин Райнов и Виктор Софрониев.

В срещата не взеха участие вратарите Теодор Скорчев и Мартин Теменлиев, Веселин Пенев и Георги Андонов, които се възстановяват от контузии. Искрен Писаров също не се появи в игра за Берое, тъй като е получил лека травма, но ще е на линия за гостуването на Лудогорец.

Стефан Велев е на лагер с националния отбор на България и също пропусна контролата с Видима Раковски.