Вицепрезидентът на ПФК Видима-Раковски Веселин Данев заяви, че Александър Бранеков има договор с Видима-Раковски и на този етап e част от клуба. Той коментира за официалния сайт на Видима-Раковски тиражираните публикации, че Бранеков ще подпише договор с Локомотив (София). Все пак Веселин Данев не изключи и промяна на ситуацията, тъй като предстои среща с мениджърите на защитника.

"Истина е, че има интерес към Бранеков, но той е футболист на Видима-Раковски и има договор с клуба. Той е наш основен футболист и ние много разчитаме на него. Преминаване в друг клуб може да се случи само срещу трансферна сума. Все пак, предстои да се срещнем с мениджърите на Бранеков, и да обсъдим точно каква е ситуацията", коментира Веселин Данев.

Старши треньорът Костадин Ангелов също беше категоричен, че Александър Бранеков е много важен за отбора.

"Аз разчитам изключително много на Бранеков и искам да бъде част от отбора и през пролетния полусезон. Той се представи много силно през есента и във всички мачове беше на високо ниво.

Държа на него. Все пак крайното решение ще бъде на ръководството. Ако се стигне до негов трансфер, ще трябва да вземем също такъв класен футболист за защитата ни", заяви Костадин Ангелов.