След 90 минути безплодна игра Видима Раковски натисна Локомотив София в края и взе победата с 1:0 в първия мач от 19-ия кръг в А група. Пред около 1000 зрители на стадиона в „Надежда“ единственото попадение в срещата вкара Димитър Наков и така съвсем заплете битката за оцелява в елита.

Срещата закъсня с 11 минути, като преди това имаше проблем с допускането на фенове на трибуните. Президентът на „железничарите“ Николай Гигов в крайна сметка се намеси и двубоят тръгна.

През първото полувреме двата отбора показаха равностойна, но слаба игра, като за 45 минути имаха по един отправен удар към противниковата врата.

В 62-та минута дойде пък първата спорна ситуация в мача. На границата на пеналта на Локо Сф, след единоборство между Кристиян Тафраджийски и Бранеков, нападателят на Видима падна на тревата, но сигнал на съдията Никола Попов не последва.

Единственото попадение в двубоя падна в 81-та минута. След центриране от пряк свободен удар, топката прескочи всички, а влезлият минути по-рано Димитър Наков вкара в мрежата на Локо Сф за 1:0 в полза на гостите.

Втората спорна ситуация дойде четири минути по-късно и отново бе в ущърб на гостите. Кристиян Тафраджийски напредна, Илиян Гаров постави ръката си на рамото му и го пусна в наказателното поле. Тафраджийски падна, а съдията му даде жълт картон за симулация.

Домакините пробваха натиск в края на мача, който обаче не даде резултат, като единствено удар на Кристиян Добрев в 93-та минута мина опасно над напречната греда. И гостите пропуснаха няколко възможности за гол, но в крайна сметка взеха мача.

След успеха Видима събра 13 точки и е на 14-та позиция във временното класиране. Локо Сф е с 16 точки и е на 11-то място.